Beneluxconferentie 2017 - Leren leven binnen de grenzen van onze Aarde

woensdag, 22 november 2017 tot vrijdag, 24 november 2017

Van 22 t/m 24 november a.s. vindt in Nederland (provincie Zeeland) de conferentie ‘Leren leven binnen de grenzen van onze Aarde’ plaats. Menselijk ingrijpen in ecosystemen vormt de rode draad van alle inleidingen, filmbeelden en excursies. Bedreigingen én kansen voor de natuur komen beide aan bod, steeds vanuit het perspectief van voorlichting, educatie en onderwijs.

De conferentie, een initiatief van de werkgroep NAT-EDUC (NME/educatie voor duurzame ontwikkeling) start op woensdag 22 november met een inlooplunch vanaf 12.30 uur in het provinciehuis in Middelburg en eindigt op vrijdag 24 november rond 14.30 uur in Oostkapelle. Deelnemers kunnen overnachten in Kasteel Westhove (Stayokay) of - desgewenst - een hotelaccommodatie in Domburg. Daar vindt, evenals in het naastliggende museum voor natuur en landschap Terra Maris, een groot deel van de conferentie plaats.

  Zet in uw agenda

  22-24 november 2017
   wo 22 vanaf 12:30 - vr 24 14:30
  Start: Provinciehuis Zeeland
Abdij 6, 4331 BK Middelburg
  Daarna: StayOkay kasteel Westhove
Duinvlietweg 8, 4356 ND Oostkapelle
  En: Terra Maris, museum voor natuur en landschap
Duinvlietweg 6, 4356 ND Oostkapelle

Tijdens de conferentie buigen de deelnemers zich in vijf groepen over duurzaamheidsvraagstukken uit de vijf Benelux-‘regio’s’: Vlaanderen, Brussel, Wallonië, Luxemburg en Nederland. Centraal staan de mogelijkheden van voorlichting, educatie en onderwijs rond bescherming en duurzaam gebruik van (kwetsbare) ecosystemen. Die communicatiestrategieën dienen als hefboom bij transities naar een duurzamere samenleving. Specifiek wordt ingegaan op de strijd tegen het water in het Zeeuwse land, vroeger, nu en straks. Dat Zeeuwse kustecosysteem is echter slechts één voorbeeld van hoe de mens daarmee om kan gaan. De andere regio’s kunnen voor hun ecosystemen vergelijkbare voorlichtings-, educatie- en onderwijsprogramma’s opzetten. Die zijn namelijk niet primair gebonden aan de aard van het ecosysteem.

Lees meer op Beneluxconferentie 2017