Derde GroenBlauwe regiobijeenkomst: Groen en gezondheid

donderdag, 03 december 2015

Op deze regiobijeenkomst in Drachten op 3 december is 'Groen en gezondheid' het overkoepelende thema.

We besteden aandacht aan:
- Klimaat, groen en gezondheid
- Jeugd, groen en gezondheid
- Grijs, groen en gezondheid
- Werk, groen en gezondheid

Dagvoorzitter is Lodewijk Hoekstra, co­founder van NL Greenlabel (platform voor duurzame tuinen en buitenruimtes) en tv­-presentator (Eigen Huis & Tuin, Green­ Kids). Sprekers zijn Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving aan de Rijksuniversiteit Groningen en Daphne Meuwese, bachelor bos­ en natuurbeheer en student klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Daarnaast gaan we samen in werkateliers aan de slag met deze onderwerpen:

Vitaliteitstuin
Met de vitaliteitstuin probeert Sûnenz om zorgbehoevenden uit hun isolement te halen en te stimuleren om te bewegen. Hoe ontwikkelen we de tuin verder?

Groen en jeugd
Hoe versterken Staatsbosbeheer en andere partijen de relatie tussen groen, jeugd en gezondheid?

Werken in het groen als medicijn
Nieuw Toutenberg neemt een hovenier aan om samen met bewoners het terreinonderhoud aan te pakken als werk en dagbesteding.

Hittestress: koel in het groen
Op een nieuwe hittestresskaart heeft de gemeente Hoogeveen de plekken aangegeven waar de hitte een probleem kan worden voor gezondheid en leefbaarheid. Wat kan de gemeente hier aan doen? Bijvoorbeeld bij het parkeerterrein van een winkelcentrum.

Deelnemers

De bijeenkomst is georganiseerd door DuurzaamDoor, Branchevereniging VHG, NL Greenlabel, GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling) en De Natuur en Milieufederaties. Via deze organisaties hebben we een gemixt gezelschap uitgenodigd van maximaal 80 ondernemers, overheden, onderzoekers, onderwijzers, maatschappelijke organisaties en bewoners.

Wanneer: 3 december van 12.30 uur–17.00 uur
Waar: Sûnenzhuis, Burgemeester Wuiteweg 140, Drachten