Stadslandbouw - Fotografie Ron de Rooij

Livestream: Voedsel van dichtbij - van stadslandbouw naar korte keten

Main content

Livestream vanuit Arnhem
Fotografie: Ron de Rooij

Er gebeurt zoveel op voedselgebied dat we onze stadslandbouwbijeenkomst op 24 juni wel voortzetten, maar dan via een livestream. Onze sprekers ontvangen we op een locatie in Arnhem. Jij kunt via de chat reageren en we vragen je van tevoren input te leveren. We sluiten af met een nazit via Zoom.

Wat gaan we doen?

We delen vast het programma in grote lijnen:

  • Jan Willem van der Schans (WUR) van de kerngroep Stadslandbouw Nederland, ondernemers - onder wie Sandra Ronde van De Streekboer - en vertegenwoordigers van Vlaamse initiatieven via de VVSG geven hun visie op wat de coronacrisis betekent voor ‘voedsel van dichtbij’. Waar liggen kansen en belemmeringen? En ook: wat is de sociale waarde van stadslandbouw in deze crisis?
  • Dan ben jij aan de beurt: welke vragen en behoeften leven er bij jou? Hoe kunnen we elkaar  ondersteunen? Wat is daarvoor nodig?

Sandra van Kampen en Youetta Visser loodsen ons door deze ontmoeting op afstand met scherpe vragen, filmpjes en een muzikaal intermezzo.

Opmaat

Deze bijeenkomst blijft een opmaat naar een grotere landelijke bijeenkomst, gericht op het zetten van stappen van stadslandbouw naar korte keten en wat daarvoor nodig is. En oog te houden voor de andere waarden en mogelijkheden die stadslandbouw biedt voor de ontwikkeling van stad en ommelanden.

Ben jij aanwezig?

Wij horen graag voor 15 juni of je wilt deelnemen aan onze bijeenkomst. Dat kan via het aanmeldformulier.

Voor woensdag 24 juni ontvang je het complete programma, een formulier waarop je je vragen kwijt kunt en een link naar de uitzending.

Deelname is gratis.