Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Avans Hogeschool, ’s Hertogenbosch

Kom op 24 mei naar de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Laat je inspireren door bevlogen sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs, studentenorganisaties en start-ups. Het belooft een dynamische dag te worden met gave studentenprojecten en inspirerende interacties.

Het programma met als thema 'Voed de toekomst' wordt een dag met veel interactieve sessies. Denk aan inspirerende pitches, innovatieve projecten en how-to-at-home-bijeenkomsten. GreenOffices tonen hun werk, de SDG World Tour komt voorbij en studenten delen hun ervaringen.

Programma

De eerste sprekers en onderwerpen:

  • Marsha Wagner, Programmamanager Human Capital Agenda binnen Topsector Energie.
  • Stephen Ivan aan den Toorn, Industrieel ecoloog en promovendus aan Universiteit Utrecht over Meat, dairy and more: climate change challenges and opportunities for the EU from a material flow perspective.
  • Jos van Hal, Researcher Sustainable Development Goals en Sustainable Value Chains, Van Hall Larenstein, over Het ontwikkelen van SDG’s competenties- Van hoogover naar de praktijk.
  • Maurice Bouwhuis, Head Community Support and Service Management, SURF over Duurzame inkoopmacht.

Keynotespreker Jan Jonker
Deze hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen inspireert dagelijks studenten over de hele wereld. Hij heeft 34 boeken en ruim 200 publicaties op zijn naam staan. Daar zitten zelfs drie bestsellers bij, waaronder ‘Circulair Organiseren’ (2018). Jonker is voorzitter van het landelijke onderzoeksprogramma Duurzame Business Modellen (2016-2022) van NWO. Ook is hij internationaal actief. Hij is mede-organisator van internationale conferenties over Duurzame Business Modellen. Hij was verbonden aan universiteiten in Frankrijk en België en gaf colleges van Aarhus tot Sydney.

Studenten voor Morgen, SURF, Het Groene Brein, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Green IT en de SIG in samenwerking met Avans Hogeschool.

Tijd en locatie

  • 9.30-18.00 uur
  • Avans Hogeschool, ’s Hertogenbosch

Meld je nu aan!

Je kunt je aanmelden via de registratiepagina.

Meer weten?