Festivalnieuws

26.07.18 [field_festival]

Werkgelegenheid in de circulaire economie

Circulaire economie is van invloed op de werkgelegenheid. Bepaalde functies zullen veranderen of zelfs verdwijnen en er ontstaan nieuwe functies. Bijv. de grondstofmakelaar of in plaats van slopen van een gebouw zie je dat een gebouw geoogst gaat worden.
Duurzame Pabo
26.07.18 [field_festival]

Masterclass van Duurzame PABO in cursusjaar 2018/2019

Schrijf je in voor de Masterclass van Duurzame PABO in cursusjaar 2018/2019.  De deelnemers krijgen theorie én praktijkoefeningen rondom sustainable development goals, duurzaam onderwijs en outdoor education. Het doel van de masterclass is samen met basisscholen en pabo’s te werken aan duurzaam onderwijs voor de toekomst. De Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame...
kraanwater
26.07.18 [field_festival]

Goed idee voor de Participatietafel Water

Heeft u een goed idee om Nederland versneld te verduurzamen op het gebied van water? Dien dan een projectvoorstel in bij de de Participatietafel Water (PTW) onder de titel 'Koesteren waar we van leven’. Met dit iniatiatief geeft Duurzaamdoor2 richting aan haar ambitie tot 2020.
12.07.18 [field_festival]

Circulaire stad? Laat zien dat het kan

In de nationale ontwerpwedstrijd SLIMCirculair strijden multidisciplinaire studententeams om het meest CO2-vriendelijke, spraakmakende, vernieuwende, duurzaam en circulair ontwerp. Je werkt samen in een kernteam van 4 tot 6 studenten, ondersteund door een heel team van studenten en professionals.
14.05.18 [field_festival]

De Duurzame Dinsdagprijs

Duurzame Dinsdag is hét evenement om politiek Den Haag en de maatschappij aan elkaar te verbinden op het gebied van duurzaamheid. Een prijs voor een sectoroverschrijdend initiatief Tot 1 juni kun je jouw idee of initiatief indienen op www.duurzamedinsdag.nl\ Behalve de themaprijzen, reikt de jury ook nog een sectoroverschrijdende prijs uit.
26.04.18 [field_festival]

Nieuwe impuls voor maatschappelijk initiatief in Amsterdam


Amsterdam kent veel betrokken bewoners die hun buurt en medebewoners op hun duimpje kennen. Ze hebben opvattingen over hoe de dingen beter kunnen. Maatschappelijke en culturele vraagstukken worden steeds vaker door deze burgers zelf aangepakt, bottom- up.
10.04.18 [field_festival]

Memoriam Peter van Luttervelt (1956 – 2018)

Een enthousiaste, inspirerende en ondernemende DuurzaamDoor partner is overleden. Veel mensen die zich bewegen in de 'duurzaamheidswereld' kwamen vroeg of laat Peter tegen. Altijd bevlogen voor een meer duurzame wereld, en altijd optimistisch over dat mensen daarin het verschillen kunnen, neen, zelfs MOETEN maken.
05.04.18 [field_festival]

10e editie Voorleesactie landelijke Dag van de Duurzaamheid

Op woensdag 10-10 is het de 10e editie van de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Voor het nieuwe voorleesboek zijn we op zoek naar kindertekeningen over duurzame energie. Welke kindertekeningen worden vereeuwigd in een mooi kinderboek over duurzaamheid? Doe mee met jouw groep of school!
22.03.18 [field_festival]

Community of Practice als energietransitieversneller

De weg naar een duurzame samenleving is geplaveid met lastige dossiers. Samen het wiel uitvinden met professionals die voor dezelfde uitdagende vraagstukken staan, versnelt processen aanzienlijk. Binnen het kennisprogramma DuurzaamDoor van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is zeer goede ervaring opgedaan met de Community of Practice (CoP).
20.03.18 [field_festival]

Natuurinclusief bouwen

Via de participatietafel Natuur/Biodiversiteit werkt DuurzaamDoor met veel partners aan het thema natuurinclusief bouwen. Door natuurinclusief te ontwerpen, bouwen en beheren, creëren we een aantrekkelijker omgeving voor mensen. Ook creëren we daarmee ruimte voor biodiversiteit en klimaatadaptatie.

Pagina's