Markt in Amsterdam

Inzicht in de invloed van circulaire economie op de werkgelegenheid

Main content

Circulaire economie is van invloed op de werkgelegenheid. Bepaalde functies gaan veranderen of zelfs verdwijnen en er ontstaan nieuwe functies. Bijvoorbeeld de grondstofmakelaar of in plaats van slopen van een gebouw zie je dat een gebouw geoogst gaat worden.

Veranderingen

Het kan zijn dat er binnenkort CO2-specialisten zijn die weten wat je daar mee kan maken. Welke veranderingen zien we nu al? Welke zien we eraan komen vanuit de overheid? Hoe gaan overheden hier nu al mee om? Welke rol kunnen andere O’s (Onderzoek, Onderwijs, Ondernemers en Onderop) hierin spelen?

Stappen maken

Vanuit het programma DuurzaamDoor willen we inzicht krijgen om een volgende stap te definiëren. Ook willen we betekenisvol leren organiseren met een aanpak met 3 C’s (Coöperatie, Co creatie en cofinanciering) met de 6 O’s (Centrale overheid, Decentrale overheid, Onderwijs, Onderzoek, Ondernemers en Onderop.

Ideale circulaire sector

Metabollic is gevraagd om hier mee aan de slag te gaan en dit inzicht zo bruikbaar en toepasbaar mogelijk weer te geven. Voor elk van de 3 belangrijke sectoren (Bouw, Agri en Voedsel, en Plastics en Consumentengoederen) is allereerst gedefinieerd hoe een ideale circulaire sector eruit ziet, om vervolgens de interventies en handelingsperspectieven daarvan af te leiden.

Hoe zie jij de ideale circulaire sector? Laat het ons weten via duurzaamdoor@rvo.nl.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Lees het rapport Werkgelegenheid in de circulaire economie.