Boek Natuur- en milieueducatie toen en nu

24-10-2018 - 16:11

Natuur- en milieueducatie kent een lange traditie. Op 2 november 2018 kwam het boek 'Van schoolbioloog tot duurzame duizendpoot. Verleden, heden en toekomst van natuur- en milieueducatie' uit. Hierin brengen 4 auteurs die traditie in beeld.

Verleden, heden en toekomst

Ze verhalen over verleden, heden en toekomst, en reflecteren op bestuur en beleid, inhoud en organisatie. Natuur- en milieueducatie veranderde, maar is deels hetzelfde gebleven. Vroeger leerde je op school buiten spelen, rollen door het gras, kleine beestjes vangen, schooltuintjes harken, honing proeven, slootje springen, les krijgen van de schoolbioloog. Natuur hoorde erbij, natuur- en milieueducatie hoorde erbij. Toen en nu.

Inspireren en intrigeren

De auteurs hopen met dit boek de tongen los te maken. Ze willen inspireren en intrigeren, waarbij betrokkenheid de basis vormt. 'Van schoolbioloog tot duurzame duizendpoot' draagt bouwstenen aan voor een vitale organisatie van natuur- en milieueducatie. Het boek is bedoeld voor professionals, adviseurs, bestuurders en betrokken burgers.