Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie

Op 2 november is de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie ondertekend. In deze Green Deal zijn afspraken gemaakt met de horeca om hun gasten gezonder en duurzamer te laten eten. Het eerste project dat van start gaat is 'Eiwittransitie via de menukaart'.

Eiwittransitie via de menukaart

In de regio Amsterdam wordt gekeken wat de alternatieven zijn voor de traditionele dierlijke eiwitten bij restaurants. Kunnen we meer zeewier, algen en peulvruchten op de menukaart zetten? Of koken met 'bijvangst-vissen’, geiten- of ganzenvlees?

Deelnemers

De GreenDeal Verduurzamen Voedselconsumptie is een initiatief van Dutch Cuisine. Daarnaast doen mee: het ministerie van Infrastructuur & Milieu, ministerie van Economische Zaken, Stichting Natuur & Milieu, Sligro, Albron, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, gemeente Groningen, gemeente Ede, Rabobank, Mattmo Creative, Wageningen UR, Koppert Cress en GroentenFruit Huis.

Lees meer over de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie.

Dutch Cuisine en DuurzaamDoor

DuurzaamDoor werkt met Dutch Cuisine aan het veranderen van het koksonderwijs aan ROC’s, met meer aandacht voor duurzaamheid.