Kraakdecrisis

Heeft u een duurzaam initiatief? Doe mee en Kraak de Crisis!

23-04-2020 - 16:04

Main content

Heeft u ideeën over hoe we onze maatschappij en economie na de corona-crisis inrichten? Hoe bouwen we onze wereld op? Wat geven we aandacht en ruimte om te groeien en wat is juist belemmerend of overbodig? Stuur uw idee op naar #kraakdecrisis voor 3 mei!

Het doel van #kraakdecrisis is om de groeikans van de beste initiatieven te vergroten, die zorgen voor een veerkrachtig Nederland na corona. #kraakdecrisis is de grootste online crowdsourcing-actie van Nederland gestart door een team van jonge ondernemers. Zij zoeken naar initiatieven die onze maatschappij structureel duurzamer en socialer maken en tegelijkertijd de werkgelegenheid stimuleren.

In samenwerking met partners, maakt #kraakdecrisis het voor de beste initiatieven mogelijk een doorstart te maken. Dit zodat zij kunnen bijdragen aan een veerkrachtig Nederland na corona. Het team achter kraakdecrisis ziet de coronacrisis dan ook als hét momentum om sterker uit de crisis te komen dan ooit tevoren.

DuurzaamDoor is partner van het initiatief #kraakdecrisis.

Al 70 veelbelovende initiatieven

Inmiddels zijn er al meer dan zeventig veelbelovende initiatieven ingestuurd die kans maken op professionele coaching van onder meer PwC en Frisse Blikken. Onder de drie beste inzendingen wordt een startkapitaal van 40.000 euro verdeeld.

Via kraakdecrisis.nl kunnen deelnemers tot en met 3 mei hun idee indienen. Het publiek en de experts van #kraakdecrisis bepalen welke tien beste inzendingen doorgaan naar de finale. De public voting start op 27 april. De finalisten ontwikkelen daarna in vijf dagen onder begeleiding van PwC consultants en experts bij Frisse blikken hun concept door.

Na deze week maken de initiatieven kans op een goldticket voor de Dutchtainable Blitzscale en coaching van Talent voor Transitie. De finalisten pitchen op 8 mei om 20:00u hun concept tijdens een openbare livestream. De jury, bestaande uit financiers, succesvolle ondernemers en experts op het gebied van duurzame verdienmodellen, kiest vervolgens de drie beste ideeën en maakt direct de winnaar(s) bekend.

Deelnemen en meer informatie?