Gouden Wortel 2022

Verdient jouw schooltuinvriendelijke gemeente de Gouden Wortel 2022?

21-04-2022 - 15:08

Main content

In de Maand van de Schooltuin van 9 tot en met 31 mei zetten we de schijnwerpers op de schooltuin. Veel gemeenten stimuleren en ondersteunen het schooltuinieren. Met de Gouden Wortel 2022 worden twee gemeenten in het zonnetje gezet, als inspiratie voor andere gemeenten en als waardering voor de ondersteuning.

Is het schooltuinieren in jouw gemeente al goed geregeld? Dan kun je jouw gemeente nu nomineren. Doe dit in ieder geval voor 10 mei.

Maand van de Schooltuin

Veel gemeenten stimuleren en ondersteunen het schooltuinieren. Dat gebeurt op allerlei verschillende manieren. Met de Gouden Wortel 2022 zetten de Alliantie Schooltuinen en Jong Leren Eten twee gemeenten in het zonnetje. Als inspiratie voor andere gemeenten en als waardering voor de ondersteuning. Hoe mooi zou het zijn als ieder kind in zijn schooltijd een seizoen zaaien, verzorgen, oogsten en proeven ervaart!

Nomineer nu je gemeente

Is het schooltuinieren in jouw gemeente goed geregeld? Ondersteunt de gemeente het schooltuinprogramma (meerjarig, met geld en/of met kennis, met grond of op een andere manier? Is er een duidelijke relatie tussen de gemeentelijke beleidsdoelen en het schooltuinprogramma? Worden scholen en andere partijen gestimuleerd om te gaan schooltuinieren? 
Nomineer dan jouw gemeente voor de Gouden Wortel 2022 voor 10 mei. Laat weten waarom jouw gemeente deze inspiratieprijs verdient. 

Uitreiking Gouden Wortel 2022

Een onafhankelijke jury kiest uit de inzendingen twee gemeenten: een kleine (tot 50.000 inwoners) en een grote. Tijdens een landelijke schooltuinconferentie op 25 mei wordt bekend gemaakt wie de Gouden Wortels ontvangt.

Wat kun je nog meer doen?

Jij kunt natuurlijk ook zelf aan lokale politici en beleidsmakers de meerwaarde laten zien en ervaren van schooltuinieren. Nodig ze daarom uit tijdens een van de lesactiviteiten in de maand mei of daarna. Wil je meer weten over de Maand van de Schooltuin? Kijk op www.alliantieschooltuinen.nl.