Wij willen wijzer worden

Tijdens de clinic 'Omgeving ontmoet Omgevingswet' op 14 februari in de Gelderlandfabriek in Culemborg verdiepten we ons 'hoe we de samenleving gaan voorbereiden op de Omgevingswet'.

De Omgevingswet geeft inwoners net zoveel invloed en macht als overheid en bedrijfsleven. Maar in de praktijk zal dat niet vanzelf gaan. Zonder succesvol maatschappelijk initiatief en een bloeiende burgerbeweging gaat de Omgevingswet niet werken zoals bedoeld. Ruim 40 initiatiefnemers, initiatiefversterkers, overheden en andere belanghebbenden, onder leiding van Jean Eigeman bedachten hiervoor de eerste wegwijzers.

Deze clinic was de eerste van een reeks leersessies die DuurzaamDoor in 2018 hiervoor programmeert. CNME Limburg, De Coöperatieve Samenleving, Kracht in Nederland en GreenWish geven hieraan in regionale bijeenkomsten een vervolg.

Natuurlijk verzamelen we ook alles wat we leren. Na de zomer gaan we dit delen tijdens een gezamenlijk event. Zo worden we samen wijzer. Hoe we dat gaan doen lees je op bijgaande poster (download).

Meer informatie 

Download: 
BijlageGrootte
PDF icon Poster 'Wij willen wijzer worden'236.18 KB