GroenGelinkt

Het doel van GroenGelinkt is om zoveel mogelijk kinderen in contact met de natuur te brengen en hen te laten leren over duurzaamheid. GroenGelinkt doet dit door het verzamelen van informatie over leermaterialen, activiteiten en locaties op het gebied van natuur, duurzaamheid en educatie.

Zoekscherm

Op groengelinkt.nl kunt u zoeken in die informatie, maar iedereen kan ook snel en makkelijk zelf informatie toevoegen.

U kunt ook op uw eigen website een zoekvenster van GroenGelinkt plaatsen waarmee u bijvoorbeeld alleen zoekt in uw eigen regio of interessegebied. Of alleen locaties toont. Het zoekvenster en de pagina met zoekresultaten zijn aan te passen aan uw eigen huisstijl.

Expertscore

GroenGelinkt maakt kwaliteit zichtbaar door leermaterialen een Expertscore te verlenen. Iedereen kan zijn lesmateriaal laten screenen door een onafhankelijk deskundige. Het aantal sterren en de beoordeling zijn zichtbaar in het zoekscherm van GroenGelinkt.

DuurzaamDoor

"GroenGelinkt is voor mij het lang gewenste overzicht en inzicht in de geweldige hoeveelheid (les)materialen over natuur, milieu en duurzaamheid die in Nederland beschikbaar is. Voor verschillende geledingen in het onderwijs wordt het nu nog makkelijk om NME-onderwijs nog aantrekkelijker te maken."
Roel van Raaij, Senior beleidsmedewerker, secretaris Regiegroep programma DuurzaamDoor

"Eindelijk is er een slimme faciliteit die leerkrachten en docenten de weg wijst naar al die mooie educatieve lesmaterialen en lesactiviteiten die leerlingen duurzaamheid in al z’n aspecten laat ervaren."
Ellen Leussink, Programma-adviseur Onderwijs bij RVO, programma DuurzaamDoor