water- klimaatadaptief

13 inspirerende projecten over bewust omgaan met water

20-10-2020 - 15:44

Main content

Heb jij al eens een regenbiertje geproefd? Heb je wel eens een gedicht zien verschijnen op straat tijdens een flinke bui? In een online magazine vertellen 13 initiatiefnemers van inspirerende projecten hoe zij aandacht vragen voor omgang met het water in Nederland.

Een website vol ideeën over hoe je je huis, tuin en buurt klimaatbestendig kunt inrichten. Klimaatregelborden met klimaatadaptieve maatregelen om thuis mee aan de slag te gaan. Afspraken met woningcorporaties, bedrijven, gemeenten en ontwikkelaars om te bespreken welke rol ze kunnen nemen in het klimaatactief maken van de stad. Een aantal voorbeelden van de acties die het platform Arnhem Klimaatbestendig gevraagd en ongevraagd onderneemt.

Elk project heeft een unieke invulling hoe zijn aandacht vragen voor het bewuster omgaan met water. Samen met de projecten in deze publicatie heeft Participatietafel Water van DuurzaamDoor nieuwe manieren verkend om een uiteenlopende doelgroep te bereiken en aan te zetten tot een meer bewuste omgang met water.

De belangrijkste lessen die we hebben geleerd nemen we mee om de impact van DuurzaamDoor te blijven vergroten en verbeteren. In deze publicatie vertellen de initiatiefnemers van de projecten onder andere hoe DuurzaamDoor hen heeft geholpen hun project verder te brengen. De projectresultaten en een gezamenlijke evaluatie van de geboden ondersteuning vanuit DuurzaamDoor benutten we om het programma voor 2021-2024 op te zetten.

Lees het magazine met de 13 waterprojecten