4 Jaar jong leren eten

4 jaar Jong Leren Eten viert bestaan met mooie resultaten

03-11-2020 - 10:02

Main content

Het programma Jong Leren Eten bestaat in 2021 vier jaar! Om dat te vieren zijn de behaalde resultaten samengevat in een feestelijk magazine. Voor alle provincies zijn er daarnaast aparte katernen, waarin de regionale hoogtepunten zijn uitgelicht. Met dit magazine wordt ook direct een vervolg aangekondigd voor Jong Leren Eten, van 2021 t/m 2024.

Hoogleraar Jaap Seidell: "Ieder kind heeft recht op goede voedseleducatie, als overheid moet je dat centraal aansturen en faciliteren."

Waar gaat het magazine over?

Het magazine geeft een goed beeld van hoe diverse partijen in Nederland aan de slag zijn gegaan met voedseleducatie. Alle onderwijsniveaus komen aan bod, maar ook de diverse onderdelen van voedseleducatie, zoals koken, boerderijbezoeken en moestuinieren.

Om dit te illustreren zijn de best gelezen praktijkverhalen van onze website opgenomen, maar ook interviews met hoogleraar Jaap Seidell en kinderarts Koen Joosten. Daarnaast zijn er tips voor gemeenten en provincies hoe zij ambities rond voedseleducatie vorm kunnen geven.

Papieren versie?

Een papieren exemplaar/exemplaren kunt u aanvragen via jonglereneten@rvo.nl. Download de online versie

Meer weten?

Ga naar www.jonglereneten.nl.