Groente met een vork

De balans opgemaakt bij Participatietafel Voedsel

Main content

In 2017 startten negen projecten van de Participatietafel Voedsel (PTV). Projecten die allemaal een bepaalde 'bug' in ons voedselsysteem aanpakken. Van het (beperkte) duurzame aanbod in de supermarktschappen, tot het versterken van de relatie tussen boeren en burgers. Hoe spoor je restaurants aan om duurzamere menu’s samen te stellen. Ook op de vraag wordt een antwoord gezocht. DuurzaamDoor stuurt de tafel aan.

De participerende partijen zijn afkomstig uit de vijf o’s: overheden, ondernemers, onderwijzers, onderzoekers, en burgerinitiatieven (onderop). Het zijn:

  • Coöperatie Burgerboerderijen
  • Superlijst
  • Samenwerken aan gezond en duurzaam voedsel in de Haarlemmermeer
  • Samen Verdient!
  • Kennisontwikkeling met de Transitie Coalitie Voedsel
  • Restaurant van Morgen
  • WEEG
  • De bewuste Streekconsument
  • Korte Keten Coalitie

Op vrijdag 28 juni 2019 was de Dag van de Participatietafel Voedseltransitie. Daar werden filmpjes van de ingezette projecten getoond en besproken. Waar staan de projecten nu, wat is er bereikt, en wat is hun betekenis in het grotere plaatje?

Meer informatie

Wil je meer informatie? Lees dan het sfeerverslag van de Dag van de Participatietafel Voedseltransitie.