biodiversiteit nieuwbouw

De Stad Natuurlijk: voor natuurinclusieve inspiratie

Main content

Het magazine 'De Stad natuurlijk' biedt gemeenten, architecten, bouwondernemingen en natuurliefhebbers inspiratie voor het groen- en natuurinclusief inrichten van de stad.

9 architectenbureaus presenteren in dit magazine hun (fictieve) ontwerpen voor locaties in Den Haag. En 5 auteurs geven vanuit hun expertise een reflectie op ecologische, juridische of praktische aspecten met betrekking tot natuurinclusief bouwen. Het magazine 'De stad natuurlijk' biedt inspiratie voor de toepassing van het ‘puntensysteem natuurinclusief bouwen’.

Nieuw puntensysteem

De gemeente Den Haag heeft een nieuw puntensysteem ontwikkeld om groener bouwen in de stad te stimuleren. Dit puntensysteem geeft soorten zoals huismus, gierzwaluw en vleermuizen meer kansen. Het systeem richt zich ook op natuur in het algemeen en op het welzijn van de mens. Den Haag heeft een grote bouwopgave. Afhankelijk van de grootte van het bouwproject moeten minimaal een x aantal punten worden behaald die te verdienen zijn door het gebruik van toepassingen die bijdragen aan biodiversiteit.

Ambities zonder verplichtingen

Landschapsarchitect Irene Mulder van gemeente Den Haag:  “Het is niet eenvoudig om natuurinclusief bouwen in een eenduidig voorschrift te vatten. Wij willen dus een ambitie meegeven, creativiteit stimuleren, zonder dat we een opgave dichttimmeren met verplichtingen."

Meer informatie

Meer lezen? Download het magazine De stad natuurlijk.