webinar terugblik rotterdam

Impact ondernemen van en met de stad

11-11-2020 - 15:44

Main content

"Rotterdam wordt vanwege de sociale structuur extra hard geraakt door de pandemie. We kunnen die problemen als gemeente niet alleen oplossen, maar wel samen met de partners in de Rotterdam Impact Coalitie." Dat vertelt Ruud Bakker van de gemeente Rotterdam in de tweede webinar uit de webinarreeks Impactvolle Zaken. In deze webinar stond de vraag centraal: Hoe wordt Rotterdam impact hoofdstad van de wereld in 2030?

Het webinar vond plaats op maandag 26 oktober 2020.

Rotterdam Impact Coalitie

De Rotterdam Impact Coalitie coalitie is een club van 25 Rotterdammers die erop gericht zijn om Rotterdam socialer en duurzamer te maken. Samen willen zij de transitie versnellen. "Die transitie vraagt om een bepaalde houding van de gemeente: denk je dat je bepalend bent, of faciliterend? Het is hierin belangrijk om de innovatiekracht en kennis uit de stad veel meer te benutten. Niet: wij zijn ervan, maar wij zijn er samen van. Met 'voor de stad' bereik je nooit het effect als met 'van de stad' en 'met de stad", vult Ruud Bakker van Gemeente Rotterdam aan.

De Impact Coalitie geeft aan dat impact ondernemers alleen de armoede en werkloosheid niet gaan  oplossen, ook het reguliere bedrijfsleven moet hieraan bijdragen. “De weg naar 2030 is een modderpoel waar we doorheen moeten. Dit gaat het beste met de instelling: "Gewoon doen en niet bang zijn om afgerekend te worden op goed of fout", is de stelling van Sabine Biesheuvel van BlueCity.

Geïnteresseerd? Bekijk de webinar over het Rotterdams Impact Initiatief van maandag 26 oktober via Youtube.

Kees Klomp van THRIVE Institute ging in gesprek met:

  • Carolien van Wersch van Voor Goed Rotterdam Impact Agency
  • Bart Meijs van Social Impact Fonds Rotterdam
  • Sabine Biesheuvel van BlueCity
  • Ronald Van Raaij van Rabobank
  • Ruud Bakker van de Gemeente Rotterdam.

De vragen werden behandeld hoe het strijdplan eruit ziet, waarom het ze gaat lukken om in Rotterdam wereldwijd impact koploper te worden en hoe andere gemeenten en steden hiervan kunnen leren.

Over Impactvolle Zaken

Impactvolle Zaken is een serie films en webinars van THRIVE Institute, bedoeld om ondernemers en overheden kennis te laten maken verschillende aspecten van het impactondernemerschap. Impactvolle Zaken wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De webinars staan voor het najaar van 2020 op de agenda. In september trapte gastheer Kees Klomp af met een interview met Well Being Economy goeroe Katherine Trebeck. Na het Rotterdam Impact Initiatief komen dit jaar ook nog impact ondernemerschap binnen familiebedrijven (november 2020) en de samenwerking tussen (impact)ondernemers (december 2020) aan de orde.

Aanmelden voor de komende webinars kan nog via Thrive Institute. Alle Impactvolle Zaken webinars zijn gratis

Meer informatie