Natuurinclusief bouwen

Magazine Natuur Inclusief Bouwen

Main content

Natuurinlcusief bouwen heeft een positieve invloed op de biodiversiteit. Toch wordt het nog niet vaak gedaan. We zien 'groen' te vaak als kostenpost. Doe in het magazine biind inspiratie op.  Ga aan de slag met de kennis uit dit magazine: begin met natuurinclusief bouwen.

Verschillende ecologen en andere experts op het gebied van natuurinclusief bouwen, zijn bijna allemaal voor het verplicht stellen van natuurinclusief bouwen. Want ondanks alle mooie voorbeelden en goede bedoelingen, zien we te vaak groen nog als kostenpost. Voldoen aan de Wet natuurbescherming is het minimale dat we doen.

Beter in een natuurlijke leefomgeving

De biodiversiteit holt achteruit, de aarde warmt op en we worstelen met droogte en wateroverlast. Allemaal zaken waar natuurinclusief bouwen een positieve invloed op kan hebben. En bovendien is bewezen dat we ons beter voelen in een natuurlijke leefomgeving. Het is een hardnekkig misverstand dat we natuurinclusief bouwen alleen doen voor een stel vleermuizen en de bijen.

Hulp bij natuurinclusief bouwen

In dit magazine vind je meer dan genoeg inspiratie om aan de slag te gaan. Voor wie denkt dat natuurinclusief bouwen moeilijk is, dat er te weinig kennis voorhanden is: er is geen excuus meer. Ga aan de slag. Er zijn meer dan genoeg mensen die je heel graag helpen.

Lees het magazine biind