omgevingswet laatste nieuws samenwerking rond omgevingswet

Samenwerking rond de Omgevingswet: leg alle kaarten op tafel

Main content

Zonder succesvol maatschappelijk initiatief en een bloeiende burgerbeweging gaat de Omgevingswet niet werken zoals bedoeld. In het onderzoekstraject 'Omgeving ontmoet Omgevingswet' verkende Kennisprogramma DuurzaamDoor hoe burgers hun nieuwe rol met verve kunnen spelen en wat ze daarbij in de weg staat. Op 13 november jongstleden deelden deelnemers en denkers hun ervaringen en inzichten op het podium van de Bossche poptempel Willem II.

Maatschappelijke denkkracht

Het blijft aftasten, die samenwerking tussen overheid en inwoners, constateert Tarsy Lössbroek van DuurzaamDoor die samen met Jean Eigeman het project leidde. "Samen moeten ze het spel anders leren spelen om van de Omgevingswet een succes te maken. Hoe die samenwerking precies moet worden ingevuld, wordt niet omschreven. Maar belangrijk is een volwaardige participatie vooraf in plaats van via bezwaarschriften achteraf. Die grote maatschappelijke denkkracht moet ontsloten worden."

Speel ook!

Wilt u het spel ook spelen? We hebben nog een beperkt aantal spellen op voorraad. Stuur een gemotiveerd verzoek om een spel-set via het contactformulier.

Meer weten?