BlueCity-Circulaire-Economie

Webinar 5 impactondernemen: Wat is impact eigenlijk?

16-02-2021 - 11:29

Main content

Impact ondernemers streven naar financiële winst, waarbij hun bedrijfsvoering of product/dienst een oplossing biedt voor een hardnekkig duurzaamheidsprobleem. Denk aan het inzetten van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt of een bedrijf dat voedselverspilling tegengaat.

In 2002 zijn vier webinars georganiseerd over impactondernemen. De vijfde webinar staat in teken van de impact economie. Wat is impact eigenlijk? Hoe kun je impact meten en vastleggen. En misschien nog wel de belangrijkste vraag: hoe maak je impact

Benieuwd naar de verhalen uit de praktijk, bekijk de webinar.

In de webinarserie Impactvolle Zaken, neemt presentator Kees Klomp van Thrive Institute in deel vijf, een stap terug en gaan we naar de basis van impact. Verschillende experts, ondernemers en professionals leveren een bijdrage:

  • Karen Maas van de Hogeschool Rotterdam: academische inleiding over impact
  • Astrid Kaag van Brabant Outcomes Fund en Jacoline Plomp van Avance Impact: impact samenwerking.
  • Tjeerd Krumpelman van ABN AMRO Bank N.V. en Michel Scholte van Impact Institute: impact samenwerking.
  • Jan Willem Wennekes van Impact Noord en Willemien Vreugdenhil van de Impact Citydeal: de ontwikkeling van lokale en nationale impact ecosystemen.

Over Impactvolle Zaken

Impactvolle Zaken is een serie films en webinars van THRIVE Institute, bedoeld om ondernemers en overheden kennis te laten maken verschillende aspecten van het impactondernemerschap. Impactvolle Zaken wordt mede mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De webinars staan voor het najaar van 2020 en voor 2021 op de agenda. In september 2020 trapte gastheer Kees Klomp af met een interview met Well Being Economy goeroe Katherine Trebeck. Na het Rotterdam Impact Initiatief is in november het onderwerp Impactondernemerschap binnen familiebedrijven besproken. Samenwerking tussen (impact)ondernemers is de laatste webinar in de reeks.

Meer weten?

Alle video's impactvolle zaken