Impact ondernemen

Webinars: Impactvolle Zaken

15-09-2020 - 14:46

Main content

Dit najaar organiseren RVO (DuurzaamDoor) en Thrive Institute vier webinars waarbij Kees Klomp, verbonden aan de Thrive Institute, elke maand in gesprek gaat met verschillende gasten over impact ondernemen.

Zo kunnen ondernemers kennismaken met verschillende onderwerpen rondom impact. U kunt gratis deelnemen aan de webinars. Hieronder ziet u de data en een beschrijving van het programma. Schrijf je in door een mail te sturen naar inschrijven@thriveinstitute.nl.

Wellbeing Economy Alliance

21 september 2020
12:00 - 13:00 uur

Katherine Trebeck is één van de initiatiefnemers van WEAll (Wellbeing Economy Alliance). Ze is één van de drijvende krachten achter de transitie van klassieke GDP-regeringen naar welzijnsregeringen. Ze vertelt in het eerste webinar waarom ondernemers zich op meer zouden moeten focussen dan enkel financiële winst. Lees ook Katherine Trebeck: Alle agenda’s komen nu samen.

Het Rotterdamse Impact Initiatief

26 oktober 2020
19:00 - 21:00 uur

Hoe wordt Rotterdam in 2030 de impact hoofdstad van de wereld? Voor Goed, Social Impact Fonds Rotterdam, THRIVE Institute, Barbara Kathmann van Gemeente Rotterdam, Sabine Biesheuvel van Blue City en Ronald van Raaij van Rabobank vertellen hoe zij samenwerken om dit te bereiken en hoe andere steden hun voorbeeld kunnen volgen.

Familiebedrijven in de impactrevolutie

23 november 2020
19:00 - 21:00

Kees Klomp gaat in gesprek met personen uit verschillende familiebedrijven die zich bezig houden met impact maken. Bijvoorbeeld door arbeidsparticipatie of duurzaamheid. Met hun focus op volgende generaties zijn familiebedrijven de voortrekkers van de impactrevolutie.

Samenwerking tussen (sociale) ondernemers

21 december 2020
19:00 - 21:00 uur

Impact maken is een teamsport: Samenwerkingen tussen sociale ondernemers onderling, maar zeker ook tussen sociale en reguliere ondernemers zijn essentieel om impact te kunnen maken. Bartel Geleijnse vertelt over hoe hij plekken in de arbeidsmarkt creëert door samen te werken met reguliere bedrijven.

DuurzaamDoor, RVO en Thrive Institute

DuurzaamDoor, RVO en Thrive Institute trekken samen op om de omschakeling naar een nieuwe, inclusieve economie te stimuleren. Daarbij ondersteunen we ondernemers om meervoudige waarde te creëren; betekenisvol ondernemen.

Voor 2020 hebben wij een programma ontwikkeld waarin we ervaringsdeskundigheid op uiteenlopende wijzen te delen, met het doel om ondernemers in ‘het gat in de maatschappij’ te laten stappen. In het najaar van 2020 organiseren wij in dit kader daarom ook deze vier webinars.