Mayke en Irma zijn initiatiefnemers van het werkschrift

Werkschrift: Wanneer doe je het goede?

Main content

Er komt een moment dat regels en protocollen niet meer gelden, dat ervaring niet verder reikt en jij in het moment bepaalt wat goed is. Op dat punt komt het Werkschrift Goed Werk in Duurzaamheidstransities goed van pas. In de special Groen Akkoord van de uitgave Publiek Denken leest u alles over de eerste versie van dit werkschrift: 'Goed Werk in Duurzaamheidstransities'.

Tafelsecretaris Irma Straathof en accounthouder Leren, Mayke Derksen werden voor dit artikel geïnterviewd.

Huidige transitieprofessionals

Beiden lichten toe waarom het werkschrift is ontstaan. Zij beschrijven daarnaast ook de dilemma’s waar huidige ‘transitieprofessionals’ tegen aan lopen. Lees hoe Irma uitlegt dat dit werkschrift de professional helpt beter te worden in het maken van afwegingen om te komen tot ‘goed werk’. En hoe Irma de gemiddelde transitieprofessional beschrijft: vaak een bevlogen mens die verschil wil maken, wil handelen en resultaten wil behalen.

Pionieren en nieuwe wegen

Transitieprofessionals opereren in een wereld met complexe opgaven. Ze zijn aan het pionieren, ontwikkelen nieuwe wegen, maken nieuwe verbindingen, en hebben vaak het gevoel daar alleen in te staan. Er zijn geen handboeken en protocollen die ze kunnen volgen. Ze komen tal van situaties tegen waarin je in het moment het verschil moet maken. Dit noemen wij kritische situaties. In dat moment, als het erop aan komt, zijn ze aangewezen op hun eigen ervaring en intuïtie. Maar wanneer doe je het goede?

Meer informatie

Wil je meer informatie? Download dan het hele artikel.