Bioborders
BioBorders

BioBorders

Main content

Bouwen

De Groene Reiger inspireert en ontzorgt toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk Melco in Heiloo bij het inrichten van hun tuin. De provincie, de gemeente, een makelaar, de onderwijsinstellingen Wellant en InHolland, een projectontwikkelaar en een bouwmaatschappij zijn direct betrokken of denken mee. Voorbeeldtuinen, de zogenaamde BioBorders spelen een grote rol. In deze borders is er veel aandacht voor het beplantingsplan en biodiversiteit.

Bewonersparticipatie

Voor de DuurzaamDoor Participatietafel Natuurinclusief Bouwen organiseert Kotterman daarnaast een traject met bewonersparticipatie. Daarna kijken zij of en hoe onderwijs en onderzoek een actievere rol kunnen spelen. Ook bekijken zij de vorm van en afspraken over de financiering door de belanghebbenden. Dorien Kotterman van de Groene Reiger vertelt in vakblad Tuin en Landschap (2017) over haar inspanningen. 

Groene en sociale wijk

Het project BioBorders heeft bewoners geïnspireerd en gemotiveerd om in ieder geval een deel van hun tuin niet te betegelen! En de bewoners hebben er naast een groter bewustzijn voor het belang van een groene tuin voor de biodiversiteit en klimaatadaptatie hun buren beter leren kennen. Dit betekent een goede start geeft voor de doelstelling van een groene en sociale wijk.

Lees meer op Groen Kapitaal >>

Documenten