Project De bewuste Streekconsument

Korte keten

Het doel van dit project is het ontwikkelen van innovatieve consument-streekvoedsel-ondernemer interacties die de bewustwording van de consument verhogen t.a.v. streekvoedsel. Dit wordt uitgevoerd in de NoordOostpolder.

O&O opdracht voor brugklasleerlingen

In samenwerking met de Voedselpioniers worden momenteel de diverse manieren en vraagstukken met betrekking tot het stimuleren van streekvoedsel in de NoordOostPolder geïnventariseerd. De brugklasleerlingen van de Havo en VWO technasium klassen van het Emelwerda college in Emmeloord gingen in de eerste helft van 2019 aan de slag met een Onderzoek & Ontwerp opdracht op basis van deze vraagstukken. Zij werden ondersteund door IVN met hun tool het JongerenAdviesBureau. Voorlopige O&O opdracht: ontwikkel een product (beeldverslag, recept, excursie, infographic, digitale tool) waarmee het eten uit de NoordOostPolder meer bekend wordt en meer gegeten zal worden door de inwoners van de NOP. Richt je daarbij op alle gewassen of juist een specifiek gewas (aardappel en eventueel appel). Ontwikkel een product voor de doelgroep ouders met jonge kinderen of de doelgroep jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

In het najaar 2019 worden de resultaten verwacht.

Bekijk ook de eindprestaties over streekproducten door brugklassers en Mbo-studenten in dit Jong Leren eten filmpje: