Regionale Netwerken programma informatie Voortgang
Project Rijnlands Gebiedsarrangement

Project Rijnlands Gebiedsarrangement

Main content

CoP Regionale transities

De Coöperatieve Samenleving werkt sinds 2,5 jaar aan coöperatieve circulaire gebiedsontwikkeling. Zij doet dit door het ondersteunen van aangesloten gebiedscoöperaties met conceptontwikkeling en -realisatie. Uiteindelijk gaat het om het bevorderen van een coöperatieve samenleving, waar de behoeften van (de bewoners/gebruikers van) het gebied weer
leidend mogen zijn.

Een belangrijk deel van deze ondersteuning is het inregelen van een ‘nieuwspeelveld’ voor publiek-burgerlijk-private samenwerking. De ontwikkeling van een ‘Gebiedsarrangement’ volgens Rijnlands-Europese spelregels staat daarbij centraal.

Ondertussen is het moment aangebroken om twee-drie decennia aan werkmateriaal en kennis samen te bundelen, af te stemmen, te testen en toe te passen tot een next level juridisch kloppend construct, aansluitend bij o.a. actuele Europese wet- en regelgeving, transitiebeleid, de Omgevingswet.

In dit project ontwikkelt De Coöperatieve Samenleving het Rijnlands publiek-privaat-burgerlijk gebiedscoöperatief model (juridisch) verder door, waardoor het aansluit op nieuwe ontwikkelingen en actuele regelgeving en beleid.

 

Documenten