'
Samenwerken aan duurzaam en gezond voedsel in de Haarlemmermeer

Samenwerken aan duurzaam en gezond voedsel in de Haarlemmermeer

Main content

Korte keten

Het doel van dit project, samenwerken aan duurzaam en gezond eten in Haarlemmermeer, is het opbouwen van een infrastructuur waarmee allerhande vragen, ideeën en initiatieven door inzicht, kennis en expertise worden ondersteund, met elkaar worden verbonden en zo worden versneld. Daarnaast vormt deze infrastructuur een duidelijke en duurzame basis waarbij elk initiatief op dit vlak terecht kan. Voor deze infrastructuur is de beschikbaarheid van kennis, een groot netwerk en expertise door een coalitie van diverse partners belangrijk.

In 2018 is het volgende bereikt:

Advies en ondersteuning voor startende en bestaande bedrijven, netwerken en initiatieven, die in de lokale voedselketen van betekenis zijn, zoals Stadsboeren, een circulair oesterzwammen project, een cateraar duurzaam voedsel, de aanpak van een voedselbos en het verbinden van diverse initiatieven en netwerken.

Er zijn diverse bijeenkomsten georganiseerd, zoals het voor en door bedrijven opgerichte Boer Bord Bak netwerk, voor stimuleren van lokaal voedsel, gezondere eetgewoonten en het tegengaan van verspilling