BlueCity Circulaire Economie Ondernemers

Meer over Circulaire economie

Main content

Als je met circulaire economie aan de slag gaat, dan is je eerste blik een grondstofstroom. Daarna beweeg je ook langs andere domeinen, zoals bijv. bodem, luchtkwaliteit, biodiversiteit, energie, sociaal, openbare ruimte. Circulaire economie gaat niet over nieuwe dingen ontwikkelen, maar over in verbinding komen met elkaar, van je eigen eiland komen, om elkaar te laten zien wat je doet en dat jij daar ook iets aan kunt hebben. En in de verbinding doe je ontdekkingen over wat er echt nodig is om een stap verder te komen. De participatietafel Circulaire Economie is gestart als leerkring, en is hier ingedoken.

De leerkring werkt aan gezonde ecosystemen, door mensen bij elkaar te brengen die in die systemen actief zijn en ze anders vorm willen geven. Onderzoeksvragen daarbij zijn onder meer: wat heb jij zelf te doen in deze opgave? Hoe kunnen we het gezonde ecosysteem van al die partijen samen neerzetten? En wat is er voor nodig om echt een stap verder te komen?

Uit deze praktijk- en kennisdeling is nu geoogst. Allerlei verhalen en stappen, doorlopen processen, successen en tegenslagen hebben samen tot het Reisverhaal Circulaire Economie.

Ter inspiratie zijn diverse verhalen opgetekend vanĀ inspirerende pioniers. Welk pad hebben anderen gelopen? En wat heeft daarbij gewerkt? Deze persoonlijke verhalen zijn van mensen uit diverse praktijken. En deze praktijken zitten vol met inspiratie; met tips, met verhalen hoe zij het hebben aangepakt, met inzichten, wat wel of niet bleek te werken en welke stappen ze nog willen zetten.

Documenten