Headerafbeelding duurzaamdoo

Pioniers

Main content

Bent u ook zo benieuwd naar de verhalen en ervaringen van anderen, hoe zij hun circulaire projecten vormgeven? Hoe zij met dilemma’s omgaan en wat zij als tips en tools hebben ingezet of ontwikkeld? 

Wij hebben de verhalen van een aantal pioniers in de nieuwe economie hieronder verzameld. Bij elke pionier is te lezen hoe de reis er (tot nu toe) uitziet, wat zij zijn tegengekomen en wat daaruit is voortgekomen. Stuk voor stuk eigen verhalen, waar toch ook rode draden in zijn te ontdekken. Kijk mee en ontdek wat zij aan het doen zijn, waar ze tegen aan lopen en wat hen nu juist heeft geholpen.

Veel plezier met inspiratie, tips en tools! 

Thirza

Thirza werkt vanuit haar organisatie ‘Start met 8’ op diverse initiatieven waar meerdere partijen samenwerken rondom een circulair vraagstuk. 

Richard

Richard is al sinds 2012 aan het bouwen aan Circulaire Economie binnen de Provincie Zeeland.

Amar

Amar is de oprichter van EcoEngineers en werkt samen met architecten, adviseurs, ingenieurs en procesbegeleiders om de aarde leefbaar voor de toekomst te houden.

Astrid

Astrid werkt als zelfstandig trainer en procesmanager bij Hydriade voornamelijk in water, natuur en infrastructuur.

Edgar

Edgar legt verbindingen met allerlei mensen en organisaties uit stad en land met zijn eigen 'wormeries'. 

Cees Anton

Cees Anton is directeur van Origame BV en helpt mensen en organisaties duurzame waarde te maken in de netwerkmaatschappij.