Natuurinclusief bouwen

Webinar Natuurinclusief bouwen nu ook op Youtube

10-06-2020 - 15:22

Main content

foto: Nanda Sluijsmans

De inspiratiesessie Natuurinclusief Bouwen in het kader van de Regio Deal Parkstad Limburg vond plaats op 28 april 2020 via een webinar. Op uitnodiging van Suzanne Lipsch (stadsregio Parkstad Limburg) en Monique Hootsmans (LNV), namen ruim 40 deelnemers deel. Stadsregio Parkstad is de bestuurlijke samenwerking tussen Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal. De regio werkt samen op de thema’s economie & toerisme, wonen & herstructurering, ruimte en mobiliteit.

DuurzaamDoor maakte het webinar mede mogelijk in organisatie en ondersteuning.

De samenwerking in de regio werpt zijn vruchten af: de regio is volop in beweging en loopt voorop. Parkstad is steeds vaker laboratorium voor allerlei landelijke pilots. Den Haag roemt de regio voor zijn voortvarende aanpak als voorbeeld voor veel andere regio’s.

Heeft u het webinar gemist? Bekijk Natuurinclusief bouwen dan nu terug via youtube.com. Of bekijkt u liever het webinar per programmaonderdeel terug of wilt u de presentatie downloaden?:

 • Introductie en Jelle de Jong - Directeur van IVN Natuureducatie, een organisatie met als missie om natuur in de harten van mensen te brengen. Hij nam als dagvoorzitter de aftrap met de presentatie “Beetje natuur, grote invloed”.
  -Youtube webinar
  -Presentatie Jelle de Jong
   
 • Robbert Snep: onderzoeker Groene Steden bij Wageningen University & Research (WUR) gaat dieper in op de biodiversiteit en ‘nature-based solutions’ om onze woon- en werkomgeving natuurinclusief, klimaatbestendig en gezond te maken.
  -Youtube webinar
  -Presentatie Robbert Snep
   
 • Maike van Stiphout: directeur DSLA (Landschapsarchitecten) en Hoofd landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam
  -Youtube webinar
  -Presentatie Maike van Stiphout
   
 • Evert-Jan Roelofsen en vragen: directeur van de wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch
  -Youtube webinar
  -Presentatie Evert-Jan Roelofsen

Meer weten?

Parkstad Limburg