Een meisje rent door een weiland met windmolens

Blijf op de hoogte met de DuurzaamDoor nieuwsbrief

Main content

Vier keer in het jaar versturen wij onze nieuwsbrief. Die staat vol met inspirerende casussen, quotes, ontwikkelingen en ervaringen. Die wil je toch niet missen? Dus schrijf je in!

Laatste nieuwsbrief gemist?

In de nieuwsbrief van april lees je onder andere over opgroeiruimte, energiegemeenschappen, de kennissessie Lokale Samenwerking, het spreekuur Eerste Hulp Bij Schooltuinieren en het verduurzamen van het MBO. 

Heb jij de laatste nieuwsbrief gemist? Oeps! Maar geen paniek, hieronder vind je een paar hoogtepunten. Wil je niet weer alle verhalen en nieuws missen? Dat kan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Van opgroeiruimte stap voor stap naar een volwassen relatie

De Participatietafel Energie van DuurzaamDoor onderzoekt momenteel drie cases van een samenwerking tussen een gemeente en een energiecoöperatie. De opbrengst moet leiden tot handvatten voor het concept Opgroeiruimte.

Lees het artikel waarin Irma, Els en Ilonka meer vertellen over Opgroeiruimte en de drie cases die zij onderzoeken.

Podcastserie: Meer dan een mooi terrein

Journalist Daan Nieber bevraagt bevlogen ondernemers en experts over toekomstbestendige bedrijventerreinen. De ondernemers vertellen vanuit hun praktijk, over het belang van samenwerking, leren, leiderschap, financiering en andere vereisten om tot vergroening en verduurzaming te komen. Hoe hebben zij het aangepakt? Wanneer werd het lastig? Welke praktische tips hebben ze voor andere ondernemers?

Bekijk het overzicht met alle zes podcastafleveringen.

Dialoogsessie 28 februari 2024 – wat is er nodig in transities?

Eind februari organiseerden we een dialoogsessie, met mensen uit allerlei organisaties en netwerken. Bijvoorbeeld uit de publieke sector (min. BZK, Waterschappen), maatschappelijke organisaties en het onderwijs. We bespraken wat er nodig is om nog beter samen te werken in transities. In deelsessies werd gediscussieerd over hoe om te gaan met initiatieven vanuit de samenleving en hoe de stap kan worden gemaakt van individu naar schaalsprong. Ook het belang van gebiedsgericht werken en de ontwikkeling van het onderwijs kwamen ter sprake. Midden april bespreekt de Stuurgroep van DuurzaamDoor het verslag van de sessie en daarna maken wij het verslag openbaar. Houd onze website dus goed in de gaten!

Social Handprint by MAEX toont positieve impact op werelddoelen

‘Wij vinden het superbelangrijk dat maatschappelijke initiatieven serieus worden genomen. Dat is het hart van ons bedrijf,’ zegt Gerda Deekens. Samen met Silvia Oostwegel richtte ze Social Handprint by MAEX op en samen vormen ze de directie. DuurzaamDoor werkt samen met Social Handprint by MAEX en ondersteunt het zichtbaar maken van de impact van alle voedselinitiatieven in Nederland. 

Lees meer over Social Handprint in Binnenlands Bestuur.

Connect met ons op LinkedIn

LinkedIn is een krachtig instrument waar onder andere tafelsecretarissen van DuurzaamDoor berichten over hun dagelijkse werkzaamheden en de ontwikkelingen aan de tafels. Ook delen zij op LinkedIn berichten van andere organisaties. Een aanrader om te volgen!

Maar LinkedIn is ook een middel om de werkzaamheden van de tafelsecretarissen en die van DuurzaamDoor in het geheel, verder te brengen. Heb je een LinkedIn-account? Maak connectie! Samen maken wij de berichtgeving over DuurzaamDoor sterker.

Sluit je aan via:

Alle highlights per thema zo in je mailbox

Nooit meer een nieuwsbrief missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van DuurzaamDoor. Zo blijf jij op de hoogte van inspirerende casussen, ontwikkelingen en ervaringen.

Meer informatie