Werkschrift Goed Werk

Werkschrift ‘Goed werk in duurzaamheidstransities’ gepubliceerd

Main content

Om de slagkracht van transitieprofessionals te versterken, publiceerde DuurzaamDoor het werkschrift 'Goed werk in duurzaamheidstransities'. Zo helpt het kennisprogramma mensen in hun samenwerking rond die ingewikkelde transitieopgaven.

Beter worden in het herkennen van deze kritische situaties, lezen wat anderen deden en waarom en nadenken over welke afweging je zelf wilt maken, helpt bij het werken aan transitieopgaven. Het werkschrift ‘Goed werk in duurzaamheidstransities’ beschrijft hoe deze methode werkt. 

De makers

Mayke Derksen is adviseur leren bij DuurzaamDoor. Zij richt zich op leren over samenwerking en samenwerkende netwerken. Vanuit die rol ontwikkelde zij, samen met haar DuurzaamDoor-collega’s en Good Work Company, het werkschrift ‘Goed werk in duurzaamheidstransities'. 

Mayke: "Ik leerde het vak vooral uit de praktijk. Door te doen. Maar ook door gesprekken te voeren over hoe het ging. Ik kwam er wel, gewoon door te doen. Maar toch, als ik nu de beelden lees in het werkschrift dan denk ik: ‘Wat een verrijking, dit geeft houvast."

Geen best practices, maar reflectie

Dit werkschrift laat geen best practices zien. Het zet vooral aan tot reflectie met een paar beschreven kritische situaties en de daarop gevolgde handelswijzen en onderliggende overwegingen. 'Goed werk in duurzaamheidstransities’ is een werkschrift omdat het work-in-progress is. Dat betekent dat we nog volop bezig zijn met de ontwikkeling van beelden van nieuwe rollen of nieuwe kritische situaties. Maar ook de handreikingen voor gesprekken ontwikkelen we verder.

Daarvoor werken we graag verder met mensen die geïnteresseerd zijn in deze methode of ideeën hebben erover. En het betekent ook dat er nog meer werkschriften volgen de komende jaren.“

Meer weten?

Wil je meer lezen over het werkschrift? Of wil je het werkschrift downloaden? Ga dan naar de pagina over het werkschrift Goed werk in duurzaamheidstransities. Wil je meer weten over DuurzaamDoor? Bekijk dan de pagina Over DuurzaamDoor.